چگونه در منزل جوانه ماش تهیه کنیم
چگونه در منزل جوانه ماش تهیه کنیم در سایت جسارت
جوانه ماش تهیه ، چگونه جوانه ماش تهیه کنیم ، تهیه جوانه ماش در منزل ، تهیه جوانه ماش در خانه ،تهیه جوانه ماش وعدس،جوانه ماش طرز تهیه،چگونه جوانه ها را تهیه کنیم؟،طرز تهیه جوانه ماش در منزل،طرز تهیه جوانه ها در منزل،طرز تهیه جوانه ماش در خانه،تهیه جوانه ها در منزل،روش تهیه جوانه ها در منزل،طرز تهیه جوانه ها در خانه،تهیه جوانه ماش و عدس،طرز تهیه جوانه ماش وعدس
چگونه در منزل جوانه ماش تهیه کنیم
ماش بسیار پر خاصیت و به دلیل داشتن کالری پایین غیر چاق کننده است. بنابراین سعی کنید در دوران رژیم لاغری لااقل هفته ای یکبار از ماش استفاده کنید. ماش به علت دارا بودن ویتامین های A و D نیازهای بدن ما را تأمین کرده و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است.
جوانه ماش تهیه
جوانه های غلات و دانه ها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. دانه هایی که بیش از همه برای تهیه جوانه مناسب هستند، عبارتند از: ماش، عدس، گندم، جو، شنبلیله، تخمه کدو، کنجد، آفتاب گردان و سویا.گفته شده است در جوانه عدس و ماش دو ماده وجود دارد که وقتی وارد بدن می شوند، سلول های سرطانی را به تدریج از بین می برند. جوانه سویا از لحاظ ارزش غذایی با گوشت رقابت می کند و ضررهای گوشت را نیز ندارد، همچنین از لحاظ وجود ویتامین C، رقیب گوجه فرنگی است.جوانه دارای اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، قند طبیعی و مقدار زیادی املاح معدنی است و اگر چند نوع آن با هم خورده شوند می توان گفت که همه مواد ضروری بدن را به آن رسانده ایم.وقتی دانه را در آب خیس می کنید، آنزیم های موجود در آن که تا آن زمان به صورت غیرفعال در دانه وجود داشتند، فعال می شوند و نشاسته موجود در دانه تبدیل به قند می شود. پروتئین تبدیل به اسیدهای آمینه می شود و چربی اشباع مبدل به اسید چرب می شود. این فعالیت آنزیمی در جوانه، باعث تحریک فعالیت های آنزیمی در بدن انسان و سلامت و نشاط می گردد.
● تهیه انواع جوانه ها:
تهیه جوانه ها کار بسیار آسانی است و ما
ایرانیان با سبزکردن انواع دانه ها برای سبزه شب عید، آشنایی زیادی با تهیه
جوانه داریم. محل تهیه جوانه باید کمی گرم باشد. مثلاً یک طاقچه بالای
شوفاژ یا نزدیک اجاق و یا یک قفسه که هوا در آن جریان داشته باشد ولی سرد
نباشد.
برای آن که گرد و غبار روی جوانه ننشیند ،
روی شیشه یا سینی را با تنزیبی بپوشانید. توجه کنید که از هر یک قاشق
غذاخوری دانه غلات، هشت قاشق جوانه به دست می آید.
چگونه در منزل جوانه ماش تهیه کنیم
ماش برای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی هستند بسیار مفید است. ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است. اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده آن را مصرف کنید.
چگونه جوانه ماش تهیه کنیم
وسایل
یک شیشه دهان گشاد نسبتاً بزرگ یا یک سینی کوچک که لبه آن اندکی بلند باشد،
یک تکه ململ یا تنزیب و چند کش لاستیکی
یک آب کش و یا یک چای صاف کن بزرگ
● طرز تهیه:
دانه ها را از شب تا صبح در آب خیس کنید و آن را در جای نیم گرمی قرار دهید ( بعضی دانه ها نیاز به خیس کردن ندارند).
پس از خیساندن و آب کش کردن، آن را به آرامی زیرشیر آب بگیرید و سپس بگذارید در همان آب کش، کاملاً آبش جدا شود تا نپوسد.
آن را در شیشه و یا سینی کوچک بریزید و پارچه مرطوبی روی آن بکشید و هر صبح و شب عمل شستن( به آرامی ) و آب کش کردن را تکرار کنید.
در تابستان وقتی هوا خیلی گرم است عمل شستن
را سه بار در شبانه روز تکرار کنید. در تمام این مدت ظرف را در محلی تاریک و
نسبتاً گرم نگاه دارید. توجه کنید که باید اندکی آب در انتهای دانه ها
وجود داشته باشد.
اگر حرارت محیط حدود ۲۲ درجه سانتی گراد و محل آن تاریک باشد، دانه خیلی زود جوانه می زند. بسته به نوع دانه، بین سه تا پنج روز و گاهی بیشتر می توانید جوانه را از تاریکی درآورید و پشت پنجره رو به آفتاب بگذارید. جوانه را همیشه مرطوب نگاه دارید تا اندکی بیشتر رشد کند ( آب کش کردن را فراموش نکنید).
پس از یک تا دو روز ماندن در جلوی نور خورشید، جوانه آماده مصرف است. آن را یک بار دیگر به آرامی آب کش کنید و در ظرفی دربسته ای در یخچال نگه دارید و به تدریج مصرف کنید.
اگر بخواهید پوسته روی بعضی از جوانه ها ( مانند ماش یا سویا ) را از آن ها جدا کنید، جوانه آماده شده را در کاسه ای بریزید و آن را پر از آب کنید. سپس به آرامی آن را هم بزنید. پوسته ها روی آب می آیند، ولی بهتر است پوسته ها را از جوانه ها جدا نکنید، زیرا همین پوسته ها دارای مقدار زیادی فیبر هستند که برای کار دستگاه گوارش بسیار مفیدند.
چگونه در منزل جوانه ماش تهیه کنیم
یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش ماش است. با ماش می توانید ماش پلو، آش ماش و قلیه کدو با ماش که از غذاهای اصیل ایرانی هستند، تهیه کنید. مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان می کند و سرفه و تب را تسکین می بخشد.
تهیه جوانه ماش در منزل
بعضی از دانه ها مانند عدس، سویا، نخود، و مانند آن را یکی دو بار در روز زیر و رو کنید تا همه آنها هوا بگیرند و جوانه بزنند.بعضی دانه ها زودتر و برخی دیرتر جوانه می زنند، ولی اگر دانه کهنه باشد جوانه نمی زند. همیشه بهترین نوع دانه را بخرید و تا آنجا که ممکن است دانه هایی را بخرید که به آنها سموم نباتی نزده اند.بدین گونه انواع مختلف موادمعدنی را با خوردن جوانه ها به بدن خود می رسانید. می توانید دانه ی هر نوع سبزی را سبز و سپس مصرف کنید.( به جز سیب زمینی، گوجه فرنگی و لوبیا چشم بلبلی که مسموم کننده اند).آسان ترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از: یونجه، ماش، عدس، شنبلیله، تربچه، نخود و گندم و پس از آن ها تخمه آفتاب گردان، کدو، کنجد، بزرک، نعنا و سپس انواع لوبیاها مانند سویا ، جو، ذرت و ارزن.از میان جوانه ها، دانه سویا بسیار مغذی است. توجه کنید که دانه سویا تازه باشد، پوستش شکسته نباشد و دانه نصف نشده باشد.
چگونه در منزل جوانه ماش تهیه کنیم
جوانه ها، غنی ترین منبع آمینواسیدها (برای پروتئین)، ویتامین ها و مواد معدنی محسوب شده و همچنین دارای فیبر خوبی نیز هستند. آن ها حاوی انواع ویتامین های (a, b, c, d, e, k)، اسید فولیک و نیز منبع عالی از آهن، پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیم و روی هستند. خواص تغذیه ای جوانه ها نسبت به نوع جوانه متغیر است.
تهیه جوانه ماش در خانه
برای تهیه هر جوانه ای چقدر زمان نیاز داریم
الف) دانه های که باید حدود ۶ تا ۸ ساعت خیس کنید:
ـ یونجه ( مدت جوانه زدن : ۶-۵ روز )
ـ شنبلیله ( مدت جوانه زدن : ۴-۳ روز )
ـ تربچه ( مدت جوانه زدن : ۵-۴ روز )
ـ کنجد ( مدت جوانه زدن : ۲-۱ روز )
ب) دانه هایی که باید حدود ۱۰ تا ۱۸ ساعت خیس کنید:
ـ نخود ( مدت جوانه زدن : ۴-۳ روز )
ـ عدس ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز )
ـ ماش ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز )
ـ سویا ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز )
ـ آفتاب گردان ( مدت جوانه زدن : ۲-۱ روز )
گندم ( مدت جوانه زدن : ۳-۲ روز )
ـ چاودار ( مدت جوانه زدن :۳-۲ روز )
ـ ارزن ( مدت جوانه زدن :۴-۳ روز )